URGENT

L’Ajuntament espera el resultat d’una auditoria sobre les obres de Ciutat Jardí

Compartiu aquesta història

El consistori va encarregar abans de l’estiu un estudi complet de l’execució de les obres de reurbanització de Ciutat Jardí, un projecte complex i de gran envergadura per sobre dels 3 milions d’€ de pressupost, principalment aportats pels propietaris de la urbanització a través de contribucions especials.

L’estiu del 2016 es van iniciar les obres que havien, bàsicament, de reasfaltar un total de 21 km de carrers, però també es van retocar les voreres i  millorar l’enllumenat d’aquesta urbanització, la més gran de Palafolls amb unes 700 parcel·les.

Els treballs es van estendre durant uns dos anys, però el resultat no va convèncer als veïns, que ja llavors criticaven l’execució de les obres sobretot pels acabats de les voreres. Ara, mesos després d’haver acabat els treballs, també hi ha queixes perquè en alguns carrers el nou asfalt ja ha cedit i s’han creat alguns forats.

De fet el regidor d’urbanisme, Jordi Villaret, assegura que hi ha zones molt malmeses pocs mesos després, cosa que obliga a fer actuacions ràpides per garantir la seguretat.

El nou govern municipal, que ja criticava en el seu moment la previsió d’obres, és qui ha encarregat aquesta auditoria per comprovar si s’ha fet tot el que s’havia de fer, l’estat actual i l’estat de comptes de l’obra.

El consistori espera els primers resultats de l’auditoria encarregada a un despatx tècnic en els propers dies i no descarta emprendre les mesures que cregui oportunes si l’auditoria comprova o detecta qualsevol deficiència o irregularitat.

Aquestes obres d’urbanització de Ciutat Jardí han estat polèmiques des de bon inici. L’actual govern, quan era a l’oposició considerava el projecte insuficient i poc eficient a les necessitats de la urbanització i valorava la necessitat real d’inversió entre 6 i 12 milions d’€ per poder condicionar Ciutat Jardí, pel que asseguraven que l’empresa adjudicatària havia jugat a rebaixar preus a costa del projecte.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics