Palafolls s’organitza per ajudar a Ucraïna

Compartiu aquesta història

Des d’avui mateix hi ha diferents punts de recollida de material solidari, especialment menjar i roba, que es traslladarà cap a Ucraïna a través del Consulat del país a Barcelona.

L’Ajuntament de Palafolls ha impulsat, amb l’ajuda de diferents ciutadans ucraïnesos que viuen al nostre municipi, la recollida solidària de material humanitari per ajudar als ciutadans d’aquest país després de la invasió russa de l’última setmana. 

Es fa una crida per aportar roba de totes les talles, tant per adult com per a nens, material sanitari com guants, medicaments bàsics, així com aliments de fàcil conservació i que no estiguin envasats en vidre.

El llistat de possible material és llarga i la trobareu al nostre web.

🆘 MEDICAMENTS:
– Paracetamol 650 mg
– Ibueprofé 600 mg
– Nolotill/dolocatil
– Gasses
– Guants de goma
 
🆘 LLENTERNES PLEGABLES
🆘 ROBA TÈRMICA HOME DIFERENTS TALLES
🆘 PILES
🆘 TOVALLOLES ,LLENÇOLS ,ROBA DE LLIT
🆘 MITJONS D’HIVERN

Sigui com sigui, tot plegat es pot portar a qualsevol hora a la comissaria de la policia local, però també al MiD o al Forroll (a Sant Lluís) en horari d’obertura d’aquests equipaments.

La Alisa Taubina, una veïna de Palafolls d’origen rus i amb família a Ucraïna, explica que la gent té tota classe de necessitats. No només la que s’ha quedat dins el país, sinó també la que ha fugit cap a Polònia.

Taubina explica que hi ha una forta oposició a la guerra també a Rússia, però que hi ha temor a les possibles represàlies per part del govern rus ja sigui per manifestar-se com per intentar ajudar als ucraïnesos.

Tot el material recollit a Palafolls en els propers dies serà avaluat, empaquetat i enviat cap a Ucraïna a través del Consulat Ucraïnés a Barcelona, que està organitzant diferents punts de donació arreu del país.

Hi ha altres iniciatives per recollir aquest material, que inclou llenternes, roba d’abric, medicaments etc. 

El consistori també ha anunciat que reactivarà la borsa de voluntaris que es va fer per la primera onada de la pandèmia de coronavirus, per tal que ajudin a les tasques logístiques d’aquesta recollida.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.