La Protectora d’Animals recomana tancar persianes i finestres i apujar el volum de la televisió per evitar atacs d’angoixa dels animals pels petards

Compartiu aquesta història

Arran de l’arribada de la revetlla de Sant Joan, l’ús dels materials pirotècnics i coets s’incrementa. Moltes mascotes, especialment gats i gossos, pateixen aquests dies atacs d’angoixa i por a causa del soroll de l’esclat de petards. 

Tal com assenyala l’Ester López, membre de la Protectora d’Animals de Palafolls, l’agudesa de la seva oïda, molt més afinada i desenvolupada que la nostra, implica que molts dels animals s’inquietin i passin per una mala estona. 

De fet, ha advertit que durant aquests dies les pèrdues d’animals s’incrementen i que és un període de l’any amb molta intensitat de treball. Per aquest motiu, l’especialista ha elaborat una llista de recomanacions i passos a seguir per protegir els animals. 

Segons l’Ester, el més important és la prevenció. Malgrat que ha considerat que una de les solucions podria ser reduir o limitar l’ús dels materials pirotècnics, la membre de la Protectora d’Animals ha assenyalat que s’ha de prevenir tant a l’hora del passeig com per a estar a casa. 

En cas de no gaudir de la possibilitat d’allunyar-se de la zona on esclatin els petards, l’alternativa que ha proposat l’Ester és trobar un lloc a casa de confort. Així mateix, ha assegurat que aquest indret acostuma a ser la zona més aïllada de les finestres. Allà es pot preparar una “cova” on l’animal pugui refugiar-se i relaxar-se. 

L’Ester ha advertit que és essencial no atabalar-los i mostrar seguretat per facilitar-los el mal tràngol. També ha aclarit que és imprescindible tancar totes les finestres i persianes de l’habitatge i que és recomanable augmentar el volum de la televisió o la música per atenuar el so dels petards. 

Tot i que alguns especialistes recomanen l’ús de pastilles i fàrmacs, l’Ester ho desaconsella. Segons ella, els medicaments “són contraproduents” perquè actuen com a relaxadors musculars i, cerebralment, els animals es mantenen totalment conscients. 

Amb tot, la membre de la Protectora ha confessat que com a mesura extrema, recomana desplaçar-se a indrets boscosos o allunyats dels nuclis urbans, fins entrada la matinada quan hagin disminuït els esclats de petards. 

Pel que fa a l’hora del passeig, l’especialista recomana desplaçar-se a zones allunyades dels petards i no deslligar-los per evitar que s’espantin i surtin corrent. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.