El debat de les ordenances fiscals es trasllada a principis de novembre

Compartiu aquesta història

Davant el temor que l’oposició tombés la urgència del punt en el ple d’anit, el govern municipal va decidir retirar el debat de les ordenances fiscals per l’any que ve. Palafolls Som ja havia anunciat que votaria en contra del debat de la modificació i, a petició del PSC, el govern en minoria d’Esquerra va decidir retirar el punt i donar dues setmanes de marge per intentar negociar el canvi en les taxes i impostos locals per l’any que ve.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, lamentava als micròfons de Ràdio Palafolls, que l’oposició no hagués presentat cap proposta en les trobades de treball prèvies al ple d’ahir, però espera que amb les dues setmanes de marge acordades anit, s’arribi a un acord.

Un acord que Alemany creu que haurà de passar per un augment de la pressió fiscal per garantir serveis deficitaris com el respir, el casal d’estiu o l’escola de música.

Ha estat el PSC que, minuts abans de començar el ple d’ahir, hauria demanat al govern retirar el punt de l’ordre del dia per continuar debatent. La portaveu socialista a l’Ajuntament, Dolors Agüera, explica que hi ha hagut poc temps per assessorar-se i analitzar la proposta que els ha fet arribar el govern municipal, i recorda que pel mig hi ha hagut el pont del 12 d’octubre. Agüera creu que hi ha marge de negociació per arribar a una proposta amb la que tots els partits polítics se sentin còmodes.

Palafolls Som, que ja havia anunciat que votaria en contra de la urgència i, en el cas que finalment es debatissin les ordenances, votarien en contra de la proposta del govern, celebrava anit aquestes dues setmanes per buscar el consens. Mónica Armada, la seva portaveu, estén la mà per negociar de veritat i buscar acords.

Ahir mateix es va anunciar que el ple d’ordenances serà extraordinari el proper dia 2 de novembre, un ple gairebé sobre la botzina, ja que per a que puguin entrar en vigor els canvis als impostos locals cal que es publiquin al butlletí oficial abans del 8 de novembre.

Amb la retirada del punt, Esquerra ha salvat la seva primera prova de foc del seu govern en minoria, a l’espera de trobar el primer gran acord d’aquesta legislatura per aprovar les ordenances fiscals. La següent prova pel govern local serà el pressupost a tractar, presumiblament, abans de finals d’any, i en el que caldrà aprimar les despeses per adequar-les a les previsions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.