Palafolls guardonat com a Poble de l’Any

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre representants de l’Ajuntament de Palafolls es van traslladar fins a Calonge i Sant Antoni per assistir a l’entrega de premis al Poble de l’Any, en què Palafolls estava nominat dins la categoria de Sostenibilitat. En aquesta categoria s’han valorat els municipis que han mostrat la seva voluntat de prioritzar el benestar de la comunitat, potenciar l’economia local i implementar mesures de protecció mediambiental. Tot i competir amb res municipis més, Palafolls ha resultat guanyador d’aquest guardó. 

Tal com ha detallat Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, els fa especial il·lusió haver aconseguit aquest premi perquè reconeix la feina feta al llarg de cinc anys. Detalla, a més, que aquesta feina és un projecte integral que encara té recorregut i que el consistori continuarà apostant per aquesta sostenibilitat.

En el cas de Palafolls s’han tingut en compte diversos aspectes per formalitzar la seva nominació. Entre aquests hi ha la gestió de l’aigua amb la substitució de la canonada d’impulsió i la nova canonada que conectarà Ciutat Jardí i Sant Genís; la instal·lació de plaques solars en gran part dels edificis municipals i la renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED; i l’Anella Cívica de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. A la mateixa categoria hi competeixen, Avià (Berguedà), Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) i Senterada (Pallars Jussà).

Just quan es va conèixer la nominació, l’alcalde va valorar-la molt positivament, tenint en compte la gran feina i l’esforç que s’ha fet des de Palafolls al llarg de cinc anys per millorar la sostenibilitat. 

Els premis Poble de l’Any són una iniciativa impulsada per Prensa Ibérica i patrocinada per la Generalitat de Catalunya amb la intenció de posar en valor el treball que duen a terme els pobles catalans durant l’any en tres àmbits, el cultural, el sostenible i el turístic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.