Blanes comença la tercera campanya d’excavacions al jaciment romà d’Els Padrets

Compartiu aquesta història

L’Arxiu Municipal i Patrimoni Històric de Blanes han iniciat una nova campanya d’excavacions al jaciment romà de la Penya d’Els Padrets. Aquesta és la tercera des que es va iniciar el projecte d’adequació d’aquest espai. 

Les previsions de l’Ajuntament és que els treballs s’allarguin durant tres mesos i l’objectiu principal d’aquests és continuar descobrint noves dades de la petjada romana a Blanes. I, és que, la Penya d’Els Padrets amaga sota terra una zona de l’antiga Blandae, el nom amb que es coneixia Blanes durant l’imperi romà. 

Bona part d’aquesta antiga ciutat ja és visible després de les dues primeres campanyes d’excavació que ja s’han fet. Segons detallen des del consistori de Blanes, durant aquests mesos un equip format pel director arqueòleg, un arqueòleg de suport, quatre auxiliars d’arqueologia i un tècnic planimetrista s’encarregaran de seguir recuperant nous vestigis d’aquesta ciutat. Per exemple, s’excavarà en profunditat diversos habitatges sorgits al carrer nord – sud i també es buscarà l’obertura del carrer en direcció sud. 

Per a dur a terme tota la campanya, s’han destinat prop de 225.000 euros. D’aquests, uns 80.000 es destinen a aquesta tercera campanya i 143.000 a les actuacions que s’han fet per adequar el jaciment. 

I, de la mateixa manera que ja es va fer en les dues anteriors campanyes, en aquesta ocasió l’Arxiu Municipal també ofereix la possibilitat que tothom qui estigui interessat en ser voluntari ho pugui fer. Es tracta de fer diverses tasques al Laboratori de la Campanya. 

Aquests treballs consisteixen en donar suport en el procés de rentat i siglatge de les restes arqueològiques que sorgeixen a diari del jaciment romà. Les persones interessades poden trucar al 972.355.268 o enviar un correu electrònic a arxiu@blanes.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.