Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Maresme

Compartiu aquesta història

El Departament de Salut ha incorporat aquest setembre la prova de detecció del virus del papil·loma humà en el cribratge de persones amb coll uterí d’entre 30 i 65 anys. L’objectiu d’aquest desplegament és millorar la detecció de la infecció abans de la presència de lesions que puguin desenvolupar-se en un càncer de coll uterí. 

Segons detallen des de Salut, es busca que, com a mínim, que el 70% de les dones estiguin cribrades amb una prova d’alt rendiment i que el 90% dels casos de càncer estiguin tractats adequadament. La incorporació d’aquesta prova s’emmarca dins l’actualització del Protocol de detecció precoç del càncer de coll d’úter que s’està desplegant en dues fases a Catalunya.

El desplegament s’ha fet al Maresme, al Barcelonès Nord i al Vallès Oriental i hi participen els ASSIR d’aquestes zones.  I, de moment, totes les dones interessades poden demanar la seva prova. A partir del 2025, però, el cribratge s’oferirà de forma proactiva a totes les dones i persones amb coll uterí d’entre 30 i 65 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.