Els joves de Blanes s’uneixen per desestigmatitzar la visió que els adults tenen d’ells respecte a l’oci nocturn

Compartiu aquesta història

El Departament de Joventut de Blanes ha posat en marxa diverses activitats gratuïtes de cara a aquest nou curs escolar. Una d’elles és un taller que porta per títol ‘Barris, càmera i acció’ i que busca descentralitzar el servei que fa la Nau4 Espai Jove a través d’una dinamització comunitària amb joves de diversos barris de la ciutat. 

L’objectiu principal de la iniciativa és vincular els joves dins la seva comunitat a la ciutat. En aquest sentit, la iniciativa se centra en el barri d’Els Pins, que és on es concentra la major part de l’oferta de l’oci nocturn.

Per dur a terme el ‘Barris, càmera i acció’, els participants hauran d’esbrinar i enumerar quins són els conflictes o necessitats de la gent del barri i, a partir d’aquí, hauran de pensar una manera per combatre-ho. Un cop trobada, es farà un vídeo amb la iniciativa. A la vegada, es busca que el vídeo contribueixi a desestigmatitzar la visió que els adults tenen respecte als joves quan es tracta de l’oci nocturn.

Segons detallen des de l’Ajuntament de Blanes, el projecte utilitza la metodologia IAP, és a dir, Investigació, Acció i Participació. I, concretament, és un model d’intervenció social que està pensat perquè els participants siguin agents actius que estiguin presents en totes les fases del projecte. 

El taller es durà a terme cada divendres a la tarda en espais de referència dins el barri. Les persones interessades a participar cal que formalitzin la seva inscripció a l’enllaç que trobareu aquí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.