L’Ajuntament preveu recepcionar Ciutat Jardí aquest proper any

Compartiu aquesta història

La urbanització, la més gran del nostre municipi, encara no està considerada com a sòl urbà i per tant, el seu manteniment no depèn directament del consistori.

Dissabte es va fer al Cim de Miralles la trobada de l’alcalde i altres membres del govern municipal amb la ciutadania de Ciutat Jardí. Una trentena de veïns van assistir a l’acte i es van interessar en les propostes que el consistori té per aquesta zona de Palafolls.

L’alcalde, Francesc Alemany, va explicar que en breu han de començar els treballs de substitució i millora de l’enllumenat públic de la urbanització. Uns canvis que ja s’han fet a la resta del municipi i que en breu arribaran a la urbanització. Justament la llum és el darrer servei que cal posar al dia per tal de poder recepcionar la urbanització i que per tant, passi a dependre de l’Ajuntament com ja passa amb la resta d’urbanitzacions com Mas Carbó o Mas Reixac. Segons Alemany, a mitjans del proper any es podrà fer la recepció de Ciutat Jardí, Un canvi que, segons el batlle, tampoc afectarà gaire als veïns, ja que els serveis com la recollida d’escombraries o la neteja viària ja els està prestant l’Ajuntament de Palafolls.

L’alcalde també va explicar que el consistori encara no ha acceptat les obres de reurbanització de la Ciutat Jardí, que van acabar fa 6 anys, i que van reasfaltar els més de 20 quilòmetres de carrers de  la urbanització. L’alcalde recordava les mancances i la mala execució dels treballs i els problemes que estan tenint per perseguir l’empresa que va fer les obres, ja dissolta, o per quedar-se amb la garantia de l’obra, poc més de 100.000€.

Uns diners que l’Ajuntament vol recuperar per poder experimentar una solució per aquells carrers que ja s’han aixecat o que presenten problemes des del mateix moment de les obres. Una solució que passa per retirar l’asfalt i el formigó, sanejar la zona i reasfaltar amb una malla que flexibilitzarà el paviment.

Alemany va explicar que tot i que la urbanització passi a dependre de l’Ajuntament, els veïns i parcel·listes encara s’hauran d’implicar econòmicament amb els futurs treballs de condicionament de Ciutat Jardí. 

Durant la trobada els veïns es van mostrar-se preocupats pel protocol d’actuació en cas d’incendis forestals i van demanar indicar els camins d’evacuació i conèixer quines són les vies de sortida en cas d’emergència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.