Els grups polítics de PLF demanen que no s’oblidi la història i demanen aprendre dels errors del passat.

Compartiu aquesta història

En resposta a les declaracions que ahir va fer el líder del PP de PLF en les que demanava no remenar la història i treballar en altres polítiques més socials, avui la resta de líders polítics han volgut contestar a Berman que la història ha de servir per no caure en els errors del passat.

Valentí Agustí, alcalde de PLF ha defensat la transició com a un bon punt i a part, però creu que no s’ha d’oblidar el que va passar i creu que demanar oblit és com demanar a Alemanya que oblidi les atrocitats nazis.

El lider de CiU a PLF, Xavier Dalmau ha contestat a Bermán que cal coneixer la història i si cal fer justícia, per posar les coses al seu lloc. Dalmau assegura que no es tracta d’obrir ferides sinó de tancar-les.

Més contundent s’ha mostrat el líder d’ICV EUA, Juan andrés Osorio. L’ecosocialista assegura que els únics interessats en oblidar la història són els deixebles de la dictadura franquista.

Ahir Bermán assegurava que la història no calia remoure-la, ja que no seria bo ni per a uns ni per a altres, i que si s’ha de revisar la història, són els historiadors els que ho han de fer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.