URGENT

PLF encarrega una auditoria medioambiental per engegar la seva pròpia agenda 21.

Compartiu aquesta història

Aquesta auditoria ha de fer una diagnosi de l’estat medioambiental de PLF i és el primer pas per fer l’agenda 21 del nostre municipi, en la que es proposaran, si s’escau, tot un seguit de mesures correctores.

L’agenda 21, impulsada en el cas de PLF per la Diputació de BCN, aspira a afavorir la substitució progressiva de les polítiques de gestió ambiental de caire sectorial i correctiu per d’altres de participatives, transversals i preventives.
El regidor de medi ambient de PLF, Josep Rueda explica que ès una agenda 21 local.

De tota manera, el document no és vinculant i els ajuntaments no estan obligats a seguir-lo, tot i que la gran majoria intenten seguir les recomanacions que fa l’Agenda 21.

Segons la Diputació l’auditoria medioambiental, que s’està fent ja a PLF, és eina clau i punt de partida de l’Agenda 21 local. Amb ella es vol donar als ajuntaments els elements de coneixement per desenvolupar les seves pròpies polítiques medioambientals, per orientar-les al desenvolupament local sostenible, fomentar la participació i determinar les actuacions prioritàries a cada poble.

Rueda, explica quina informació donarà aquesta eco-auditoria del nostre municipi.

Segons la Diputació de BCN, tot el procés d’Auditoria Ambiental ha de ser participatiu. Al principi buscant la participació dels treballadors municipals i l’equip de govern, i també buscant la participació dels ciutadans per aconseguir el diagnòstic més precís possible, buscant el màxim consens.

FOTO: guiapalafolls.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics