URGENT

La Generalitat aprova la construcció del nou IES de PLF.

Compartiu aquesta història

El govern va aprovar ahir la construcció del nou centre de secundària de PLF, que ha de substituir l’actual emplaçament del centre educatiu, que es desplaça fins a Can Moner, prop de la Font de Ferro, en uns terrenys que ja es van començar a acondicionar a mitjans del 2007.

El nou centre educatiu de secundària tindrà una capacitat per a 660 alumnes des de 1 d’Eso i fins a 2n de batxillerat i costarà més de 7 milions i mig d’€.

L’IES PLF funciona des de fa anys en un centre prefabricat, que s’ha anat ampliant segons les necessitats. La situació era provisional i s’estava a l’espera del canvi d’ubicació en un sector en desenvolupament.

La regidora d’Ensenyament de PLF, Antonia Petit, ha assegurtat que és una bona notícia per a PLF i ha explicat que a partir d’ara caldrà saber quin model d’institut s’implanta al municipi. Segons Petit si finalment s’instal.la un model industrialitzat, el centre podria començar a funcionar el gener del 2011.

Tot i això el consistori palafollenc manté la preferència d’instal.lar un centre semi-industrialitzat, cosa que podria endarrerir la posada en marxa del nou centre si finalment es decideix per aquest model, similar a la d’ampliació de la llar d’infants del nostre municipi.

Un cop es faci el nou centre i es comencin les classes el govern palafollenc ja va expressar la voluntat de crear una tercera escola d’infantil i primària als mateixos terrenys que ara ocupa provisionalment el centre de secundària. La regidora palafollenca, afirma que aquesta tercera escola també ha donat més celeritat al nou centre de secundària.

Per la seva banda el director de l’Institut de PLF, Daniel Lopez ha explicat a RP, que el nou centre suposarà un canvi radical, ja que assegura que la situació al centre provisional actual és de treball en precari.

El directiu demana que el nou centre vingui acompanyat de la dotació de material necessària per a la tasca educativa.

El nou centre palafollenc és part d’una acció del govern que preveu iniciar en breu la construcció de 24 noves escoles o instituts arreu del país.

L’IES de PLF és de fet la inversió més gran que es farà a la regió educativa del Maresme i el Vallés, on es preveuen un total de 6 centres educatius. De fet és la 4a inversió en pressupost de tots els projectes previstos.

La construcció d’aquests 24 centre a Catalunya, respon segons el govern a l’augment de la població escolar registrat els darrers anys.

A Lloret també es farà un nou centre educatiu. Es tracta d’un Institut – Escola, un model educatiu que agrupa dins el mateix centre l’ensenyament primària i secundari, és a dir, alumnes de 3 a 16 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics