URGENT

L’escarabat que arrasa les palmeres amenaça l’economia dels Ajuntaments.

Compartiu aquesta història

La plaga del morrut no té aturador i continua arrasant sense compassió les palmeres de molts passejos del Maresme. La plaga es va detectar a finals del 2005 i darrerament la seva expansió ha estat exponencial. A Catalunya ja hi ha uns 3.000 els exemplars afectats i una tercera part es concentren a la nostra comarca. El cost que això ha suposat per a la Generalitat és milionari, ja que la tala i crema de cada palmera afectada costa uns 600 euros. Ara la Generalitat es planteja que siguin els propietaris de les palmeres afectades els que es facin càrrec del cost de la seva destrucció .

Si finalment el govern decideix delegar aquests cost, la situació econòmica de molts ajuntaments es veurien afectades.

Mònica Palacín, la regidora de Medi Ambient de Pineda de Mar, el municipi català més afectat per la plaga amb més de 360 palmeres atacades per l’escarabat, assegura que assumir el cost de la destrucció de les palmeres seria ‘insuportable’.

PLF també s’ha vist atacat per aquesta plaga amb una 30a de palmeres afectades, entre elles una de les dues q ue fins l’any passat hi havia a la plaça de l’església. Després d’intentar salvar-la, finalment es va haver de talar.
Malgrat té comptabilitzades, segons el govern català 32 palmeres afectades i Sta. Susanna 266.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics