URGENT

Pineda tindrà una zona de platja lliure de meduses, gràcies a una xarxa dins el mar.

Compartiu aquesta història

Pineda de Mar serà aquesta primavera l’escenari d’una prova pilot per evitar que els banyistes siguin víctimes de les picades de les meduses. Aquesta setmana s’enllesteix el muntatge d’una barrera de xarxa ancorada al fons marí que intentarà evitar el pas de meduses a la platja del Poblenou.
És el primer cop que es prova el sistema a Catalunya, i gairebé també en una platja de mar obert a l’Estat. Les anteriors experiències s’han fet en cales de Múrcia i Almeria. L’Ajuntament de Pineda finança el projecte que du a terme l’empresa Etramar.

La xarxa delimita una zona de bany segura abans que arribi la calor, sense que hi puguin entrar meduses, a través d’una xarxa de malla instal·lada al mar que s’aferma al fons amb ancoratges a la sorra. La xarxa arriba a la superfície i sura mitjançant les boies indicadores, i garanteix un espai d’uns 500 m2 segur per als banyistes.

La nova instal·lació estarà muntada durant un mes en període de proves a la platja de Poblenou. Per fer-ho, Pineda ha demanat i rebut el vistiplau de la demarcació de Costes del ministeri de Medi Ambient.

Durant la temporada de bany del 2008, a Pineda de Mar es va atendre 739 persones per picades de meduses. La plaga va obligar a tancar cinc cops les platges i onze dies hi va haver hissada la bandera groga de perill.
L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, explica que amb un sol producte podran solucionar dos problemes: impedir les picades i afavorir el sector turístic, ja que a l’agost, la bandera vermella representa una part negativa.

 

AVUI

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics