URGENT

Veïns de Pineda protesten davant la intenció de crear un tanatori al municipi.

Compartiu aquesta història

Veïns de la urbanització de Sant Feliu de Manola de Pineda han entregat a l’Ajuntament 800 signatures en contra de la instal·lació, a l’entrada del polígon industrial de Mas Roger, d’un tanatori.

Els signants consideren que el lloc triat no és l’idoni per instal·lar-hi l’equipament, ja que es troba proper a una zona residencial, a tocar de les cases i davant d’una llar d’avis. Els veïns expliquen que la notícia del nou tanatori els va arribar en forma de notificació oficial només a dues cases .

Ara els veïns es reuniran amb l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, a qui exposaran els seus arguments per rebutjar la instal·lació del tanatori.
Els protestants consideren que hi ha llocs millors i més discrets per posar-hi aquest tipus de serveis i recorden que la proposta de Pineda no compleix els requisits de la normativa sobre tanatoris municipals, que diu que aquestes instal.lacions han d’estar situats en una edificació aïllada respecte a cap altre edifici.
Jordi Rebollo, representant de l’empresa responsable del projecte, va recordar ahir al diari El Punt que els serveis funeraris poden no agradar i resultar incòmodes, però diu que aquests arguments són personals i en cap cas haurien de ser determinants a l’hora de tirar endavant el servei.

Rebollo recorda que, en un primer moment, l’empresa es va plantejar construir un edifici al costat del cementiri municipal, però que problemes amb la requalificació urbanística dels terrenys dels propietaris van obligar l’empresa a desestimar aquell espai.

Per la seva banda l’Ajuntament ha recordat als veïns que en cap cas, el tanatori incorporarà cap crematori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics