URGENT

El centre d’Aspronis de Malgrat convida a Duran i Lleida per demanar-li col·laboració.

Compartiu aquesta història

No és el primer polític que visita el centre especial de treball que la fundació Aspronis té al polígon de Can Patalina de Malgrat.
La intenció del centre transmetre als polítics les principals inquietuds de l’entitat que treballa amb persones discapacitades, amb l’objectiu de trobar línies de col·laboració.

El president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va visitar divendres el centre especial de Treball El Vilar, on la presidenta de l’entitat, Maria Dolors Oms, va traslladar-li la necessitat d’ajudes, per exemple amb el nou centre de dia i residència Pinya de Rosa per a persones discapacitades que Aspronis té intenció de crear prop del camp de futbol de PLF, i que ha de substituir l’actual, situat també al centre del nostre municipi.

La nova residència podrà oferir més places, més enllà de les 46 que té ara com ara l’entitat al centre palafollenc, una residència de més de 20 anys i que ha quedat obsoleta.

La fundació ja disposa d’uns terrenys de 5.000 metres quadrats cedits per l’Ajuntament de Palafolls i el projecte del centre té un cost de set milions d’euros.
Així mateix, Duran es va mostrat molt interessat a conèixer les preocupacions que afecten del sector dels centres especials de treball que a banda de la crisi econòmica actual també pateixen un sistema de subvencions que aquestes entitats reben per a crear noves places de treball, un sistema que no s’actualitza des de mitjans dels 80.
Sobre això el president d’Unió va explicar que qui ha de prendre la iniciativa és l’Estat Espanyol qui té la postestat de crear ajudes i bonificacions per a la contractació de persones discapacitades.

Segons Duran, les entitats que com Aspronis treballen per l’anomenat 3r sector, li han fet arribar també el seu malestar per la situació actual de desatenció.

Al centre de Treball especial del Vilar hi treballen 133 personesamb discapacitat intel.lectual i 70 professionals. A Malgrat els treballadors del centre hi realitzen tasques d’envasat i manipulació així com també hi ha les brigades de Jardineria o senyalització viària. Aquestes últimes divisions són les que donen servei al nostre municipi, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics