URGENT

El Maresme estrena un pla contra l’absentisme escolar.

Compartiu aquesta història

Aquests document té com a objectiu establir uns protocols per a prevenir i controlar els casos d’alumnes que no assisteixen a classe sense un motiu justificat.

Es tracta d’un pla, elaborat pels educadors i educadores del Maresme, que pot servir de base per al desenvolupament dels plans d’actuació locals per aquells municipis que encara no s’hagin dotat d’aquest instrument i que, alhora, estableix criteris comuns de prevenció i actuació ràpida amb l’objectiu de reduir les taxes d’absentisme. Així, cada ajuntament maresmenc podrà adaptar-lo a les seves necessitats.

El Pla estableix 4 tipus d’absentisme escolar: l’esporàdic, el regular, el crònic i el total; aplicats tan a primària com a secundària. També s’estableix una metodologia de treball dels agents implicats i es descriu el circuit d’intervenció.

Durant les properes setmanes el Pla serà avaluat per totes les parts implicades i el proper mes de setembre es començarà a aplicar. La idea és que cada curs es pugui revisar i actualitzar.

S’entén per absentisme escolar “Totes aquelles absències reiterades o sovintejades sense justificar, o la manca total d’assistència d’un alumne en edat obligatòria (6-16 anys) al centre educatiu al qual està matriculat.

De la mateixa manera es pot considerar com absentisme un alumne en edat escolar que, tenint l’obligació d’estar escolaritzat, no es trobi matricular a cap centre educatiu”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics