URGENT

PLF vol liderar una plataforma d’ajuntaments contra les despeses en competències no municipals i millora del finançament local

Compartiu aquesta història

L’alcalde de PLF Valentí Agustí, va proposar, a les acaballes del ple municipal, la creació d’una plataforma d’ajuntaments per defensar un millor finançament dels municipis, no tan per aconseguir més diners, sinó per acabar amb certes situacions que el batlle palafollenc considera que no son apropiades.

Ja fa mesos que el nostre municipi reclama la revisió d’algunes situacions que afecten a les arques dels municipis. El ple del municipi ja ha aprovat mocions per tal de sol·licitar l’exempció d’IVA dels consistoris, o que l’Estat o Acesa paguin l’impost de bens immobles de l’autopista C32.

Agustí, ja va denunciar públicament la despesa municipal en serveis que no són competència de l’Ajuntament, com ara en matèria de salut, ensenyament o serveis socials.

Si fa uns dies l’alcalde assegurava que el consistori de PLF pagava a l’any uns 12.000 € en la factura del gas de les dues escoles públiques del municipi, en l’últim ple va explicar que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’entitat que gestiona el CAP de salut de PLF fa tres anys que no paga res del manteniment del centre sanitari palafollenc, tot i que el comparteix amb el nostre consistori. També exemplificava la despesa municipal en d’altres serveis com ara la policia local o la llar d’infants.

L’alcalde reclama deixar de pagar impostos a l’Estat, com l’IVA, i rebre els impostos i en finançament endarrerit d’altres administracions, i explica que hi ha situacions que “clamen al cel” i com per exemple les obres d’ampliació de l’autopista C32, que es fan al nostre municipi, per les que Acesa no ha pagat al consistori tot i ser en benefici d’una empresa privada.

Per tal de fer escoltar el missatge a les administracions tan catalanes com espanyoles, l’alcalde proposa la creació d’una plataforma d’ajuntaments similars al palafollenc, per tal d’elevar les queixes conjuntament als ens supramunicipals.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics