URGENT

CiU defensarà al Senat el soterrament o el desplaçament de les vies entre Arenys i Blanes.

Compartiu aquesta història

Avui la portaveu adjunta de CiU al Senat, Montserrat Candini, defensarà a la Comissió de Foment de la Cambra Alta una moció per permetre la viabilitat dels projectes alternatius al desdoblament de la via ferroviària entre Arenys de Mar i Blanes. Candini proposarà el desplaçament de la via a un traçat per l’interior o el soterrament de la via per la façana marítima. Així es permetria el desdoblament complet del tram i una millora de la façana marítima en aquestes poblacions.

Candini, que a més és regidora de Calella, proposarà per aquesta ciutat l’estudi de les alternatives al desdoblament per tal que s’integri correctament el traçat ferroviari, ja sigui mitjançant el soterrament de les vies o el seu canvi de traçat cap a l’interior.

Candini ha indicat que el que hauria de ser positiu es transforma en sorpresa i incertesa al comprovar que les actuacions previstes no inclouien el canvi de traçat o soterrament, ja que Candini explica que el Pla de Rodalies de Barcelona preveu el desdoblament de la línea entre Arenys de Mar y Blanes, quan la prioritat per als alcaldes de l’Alt Maresme es el trasllat de la via l’interior. En aquest sentit, Candini ha assenyalat que tothom vol incrementar i millorar les infraestructures ferroviàries en aquesta zona, però creu que cal realitzar projectes que no provoquin un impacte urbanístic irreversible per a les poblacions, si s’executa el desdoblament de la via seguint el traçat actual”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics