Pineda continua amb l’homenatge a Manuel Serra i Moret.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest cap de setmana han seguit els actes de celebració del 125è aniversari del naixement de Manuel Serra i Moret. Moret va ser alcalde del municipi entre els anys 1914 i 1923, i del 30 al 34. En proclamar-se la República Catalana, el president Macià el designà ministre d’Economia i Treball i tres dies després conseller d’Economia i Treball de la Generalitat provisional.

Fou conseller del govern de la Generalitat a l’exili , i establert a Perpinyà, fou ministre sense cartera del govern de la República espanyola a l’exili. Moret va assumir la presidència del
Parlament de Catalunya després de la mort de Rovira i Virgili.

Divendres passat es va inaugurar l’exposició Manuel Serra i Moret, acció municipal que es pot visitar a la Sala d’Exposicions de Pineda fins al dia 31 de maig. Seguidament, es va inaugurar un monòlit en memòria a la que fou la seva esposa, Sara Llorens. El monòlit s’ha col·locat a la plaça que porta el seu nom. El president de la Diputació de BCN, Antoni Fogué, va destacar la figura de Serra i Moret de qui va dir que era una figura cabdal de la política catalana. L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, va dir que Serra i Moret va ser un polític innovador i ja en la seva època va fer un dibuix modern del poble, i entre altres, va fer construir l’Ajuntament, el cementiri o la biblioteca que avui porta el seu nom.

Els actes programats per l’Ajuntament de Pineda de Mar acabaran aquest dijous dia 7 de maig amb una xerrada sobre la vida i l’obra de Serra i Moret. Hi participaran el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, el vicepresident del Senat i president del Partit dels Socialistes de Catalunya, Isidre Molas, l’historiador i catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, Albert Balcells, i el director de l’Agència Catalana de Notícies, Saül Gordillo. La xerrada serà a dos quarts de vuit de la tarda a la Sala de Plens municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics