URGENT

Pineda continua amb l’homenatge a Manuel Serra i Moret.

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana han seguit els actes de celebració del 125è aniversari del naixement de Manuel Serra i Moret. Moret va ser alcalde del municipi entre els anys 1914 i 1923, i del 30 al 34. En proclamar-se la República Catalana, el president Macià el designà ministre d’Economia i Treball i tres dies després conseller d’Economia i Treball de la Generalitat provisional.

Fou conseller del govern de la Generalitat a l’exili , i establert a Perpinyà, fou ministre sense cartera del govern de la República espanyola a l’exili. Moret va assumir la presidència del
Parlament de Catalunya després de la mort de Rovira i Virgili.

Divendres passat es va inaugurar l’exposició Manuel Serra i Moret, acció municipal que es pot visitar a la Sala d’Exposicions de Pineda fins al dia 31 de maig. Seguidament, es va inaugurar un monòlit en memòria a la que fou la seva esposa, Sara Llorens. El monòlit s’ha col·locat a la plaça que porta el seu nom. El president de la Diputació de BCN, Antoni Fogué, va destacar la figura de Serra i Moret de qui va dir que era una figura cabdal de la política catalana. L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, va dir que Serra i Moret va ser un polític innovador i ja en la seva època va fer un dibuix modern del poble, i entre altres, va fer construir l’Ajuntament, el cementiri o la biblioteca que avui porta el seu nom.

Els actes programats per l’Ajuntament de Pineda de Mar acabaran aquest dijous dia 7 de maig amb una xerrada sobre la vida i l’obra de Serra i Moret. Hi participaran el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, el vicepresident del Senat i president del Partit dels Socialistes de Catalunya, Isidre Molas, l’historiador i catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, Albert Balcells, i el director de l’Agència Catalana de Notícies, Saül Gordillo. La xerrada serà a dos quarts de vuit de la tarda a la Sala de Plens municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics