URGENT

PLF necessitarà 700 habitatges socials en sis anys.

Compartiu aquesta història

Aquesta és una de les conclusions que es desprén de la diagnosi del Pla Local d’Habitatge, que ahir es va presentar a la tarda a l’Ajuntament de PLF.

El pla preveu que en 6 anys es facin a PLF unes 830 llars noves de les quals 700 hauran de ser amb algun tipus de protecció, ja siguin de venda de lloguer o dotacionals.

El pla reconeix que de moment s’han fet els deures pel que fa a vivendes de protecció oficial, però considera que la demanda d’aquests tipus d’habitatges s’incrementarà.

En la presentació de l’avanç del Pla, que va comptar amb la presència dels tècnics de la Diputació de BCN, es va donar algunes de les diagnosis de la situació de la vivenda de PLF. El regidor d’Urbanisme, Josep Rueda, explica que el pla ha de servir per a projectar les polítiques de futur en aquesta matèria.

Rueda reconeix que caldrà continuar amb les polítiques de vivendes de protecció oficial, tot i que apunta a canvis en la conformació dels habitatges per poder reduir els preus.

De l’avanç presentat ahir també es desprèn que a PLF hi ha un parc d’habitatge de lloguer del 4.11% del total, quan a les poblacions veïnes aquests percentatge és proper al 12%. De fet dels 700 habitatges protegits que es preveuen en sis anys , més de la meitat es preveu en un règim de lloguer.

El document explica a més que a PLF hi ha, ara com ara prop de 4000 habitatges construits i s’estima que entre aquestes vivendes n’hi ha 213 que estan desocupades, el que representa un 5.5% del parc total.

D’aquestes 4000 vivendes, un 6% està en situació d’infrahabitatge o amb problemes d’habitabilitat de segon nivell. El pla apunta a 66 edificis amb necessitats de rehabilitació i 70 en el que cal la instal.lació d’un ascensor.

El pla recomana la creació d’una oficina d’habitatge al municipi, una proposta que va recollir el regidor d’urbanisme, que va presentar l’acte.

Durant la presentació, però, es va fer avinent que les dades recollides i analitzades eren de mitjans del 2008, quan la crisi econòmica i de la construcció encara no era la que és avui dia.

L’avanç del Pla Local d’Habitatge, es podrà trobar a partir de dilluns a la plana web de l’Ajuntament.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics