URGENT

Vaga dels treballadors de la neteja de Blanes.

Compartiu aquesta història

Els empleats de l’empresa encarregada de la neteja viària de Blanes, han decidit convocar una vaga dijous 28 de maig, per forçar el govern local a donar-los explicacions sobre per quin motiu no s’han contractat encara els treballadors eventuals de reforç, i per saber si es respectaran els salaris i els llocs de feina fixes. Els treballadors també volen coneixer en què s’aplicarà la reducció d’un milió d’euros prevista per l’Ajuntament.

La decisió la van prendre una cinquantena de treballadors en una reunió celebrada divendres passat a l’escola Safa.
El representant de CCOO de l’empresa, Carlos Daniel Echedo, explica que hi ha “malestar entre els treballadors” ja que consideren que la reducció en el pressupost pactada significarà la reducció de personal. Respecte a això, Echedo explica que divendres passat, 15 de maig, s’hi hauria d’haver incorporat un nou camió i tres persones més. Es tractaria de treballadors eventuals que s’acostumen a contractar durant la temporada estival per reforçar els servei de neteja, tant a les platges com a la resta del municipi.
El líder sindical apunta que la no-contractació d’aquests treballadors “ja suposa una retallada”.

Ja fa temps que els empleats de la neteja estant descontents, fins i tot van ser recentment a un ple municipal per preguntar al govern en quina situació es trobava el concurs d’adjudicació de les escombraries que encara s’ha de realitzar. Temen poder perdre la feina i no ser avisats, ja que una vegada es presenti el concurs, altres companyies, poden presentar-s’hi lliurement.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics