URGENT

Rodejats pel mosquit tigre.

Compartiu aquesta història

La Direcció General del Medi Natural ha fet públic el quart estudi de seguiment anual de la població del mosquit tigre asiàtic, on s’avalua la seva evolució i capacitat d’expansió pel territori.

L’estudi, elaborat el 2008, ha constatat que el mosquit tigre es troba en 87 municipis de 12 comarques catalanes, entre les quals es troba el Maresme, augmentant en un sol any en 32 localitats més que l’any 2007 (55 municipis).

En aquests estudi no hi surt PLF que sembla que de moment està lliure d’aquests insecte, que a poc a poc va colonitzant la nostra comarca.
Al Maresme hi ha 16 poblacions on ja s’ha detectat aquests mosquit tigre. Les més properes Calella i Tordera.

L’any 2006, el municipi maresmenc on es va detectar el mosquit tigre per primer cop va ser Caldes d’Estrac, i el 2007 es va expandir a Arenys de Mar, El Masnou, Canet de Mar i Montgat.

També a Blanes i Lloret, a la Selva, s’ha detectat la presència d’aquests insecte.
Des de que els primers exemplars de Mosquit tigre es van detectar a Sant Cugat del Vallès, l’any 2004, la seva expansió pel territori no ha parat d’augmentar. El més efectiu per frenar la seva proliferació és evitar la posta d’ous i el creixement de les larves aquàtiques, cosa que s’aconsegueix amb l’eliminació dels punts d’aigua on poden créixer, com cubells d’aigua a l’exterior, i llocs on es pot estancar aigua.

 

Ràdio Palafolls / Diari Maresme

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics