URGENT

Malgrat i Pineda inicien la seva setmana de la mobilitat segura i sostenible.

Compartiu aquesta història

La setmana comptarà amb diferents activitats com ara concursos de fotografia, subhasta de bicicletes abandonades o passejades urbanes.

La setmana de la mobilitat segura i sostenible ha començat avui a Malgrat coincidint amb el dia europeu sense cotxes. Enguany, la població veïna ha decidit no tallar cap carrer del municipi, com sí s’havia fet en d’altres ocasions.

Ja dijous es farà el lliurament de premis del concurs de fotografia sobre mobilitat a la biblioteca i divendres, l’habitual hora del conte girarà també sobre la mobilitat.

Dissabte es farà la subhasta pública de bicicletes que la policia local ha retirat de la via pública en els últims mesos. Segons l’organització en l’edició d’enguany hi ha una 40a de bicicletes preparades per a la subhasta, que començarà a les 5 de la tarda.

Al vespre començarà la 6a passejada urbana, que sota el títol de “Els ratpenats, els senyors de la nit” conduirà als participants cap a les Mines de Can Palomeres, una de les zones més importants pel que fa a la presència d’aquests animals.

La setmana de la mobilitat a Malgrat acabarà diumenge amb una bicicletada popular que recorrerà diferents carrers de Malgrat fins el parc de Francesc Macià, on es farà una xocolatada popular.

Pineda també ha organitzat diferents actes per aquesta setmana. Avui és el dia sense cotxes i diferents carrers del municipi estan tallats al trànsit, per fomentar l’ús del transport públic.
Demà dimecres serà el dia del transport públic en el qual els usuaris del servei de bus Pineda-Calella tindran el viatge de franc.

Els actes seguiran divendres amb una conferència sobre la seguretat vial dels usuaris de la bicicleta. Finalment diumenge es portarà a terme una pedalada contra el canvi climàtic. La sortida serà a les 10 del matí a la plaça de Catalunya i l’arribada serà a la plaça de la Biblioteca del Poblenou. Durant la bicicletada els participants s’uniran amb els de Calella per fer el trajecte final conjuntament

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics