URGENT

Estudiants d’ESO aprenen la realitat laboral en diferents departaments de l’Ajuntament.

Compartiu aquesta història

 Gràcies a un conveni signat entre l’Ajuntament i el departament d’Ensenyament de la Generalitat alguns alumnes de 4t d’ESO de l’IES PLF, participen en les seves primeres experiències dins el món laboral en una formació pràctica en diferents departaments de l’Ajuntament de PLF.
El conveni permet que aquells alumnes, que tenen dificultats d’aprenentatge, abandonin les aules unes hores a la setmana per poder conèixer la realitat laboral fent d’observadors en diferents departaments del consistori com ara a la llar d’infants, a la brigada municipal, a la ràdio o al servei de respir.. Ho ha explicat la professora del centre Dolors Morales.

Aquesta iniciativa coneguda com a Aula Oberta, ja fa un parell de cursos que es realitza al nostre municipi i posa als alumnes en contacte amb el món laboral unes hores setmanals durant tot el curs. Els alumnes trien en quines tasques volen estar com a observadors durant cada trimestre, i van rotant de departament. En cap cas la presència dels alumnes de l’IES en els departaments de l’administració local s’assimilen com a un lloc de treball, sinó que els joves participen de l’experiència de conèixer el món laboral, que per a ells és el primer contacte.
Dolors Morales explica que l’experiència ha rwesultat exitosa, ja que l’any passat dels 10 alumnes que van participar a l’Aula Oberta 8 van aprovar la ESO i els 2 restants encara estan dins el sistema educatiu.

L’aula oberta d’aquests curs va començar dilluns amb una desena d’alumnes que assisteixen als professionals del consistori en les seves tasques habituals

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics