URGENT

Els diables de PLF “assalten” el castell a la nova festa de les Verges Trobades.

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte 24 d´octubre es presenta la festivitat de les Verges Trobades. Es tracta d´un nou projecte festiu que neix de la llegenda que explica la troballa d´una verge de pedra al Castell.

Organitzada per la Colla de Gegants i la Colla de Diables de PLF, la festivitat representarà l´ocupació del Castell, on viuen els gegants Guillem i la Guiomar, per part de les forces del mal, encarnades pels Diablesfolls i el seu alliberament. Nerea Castillejos, responsable de la colla de diables de PLF ens explica l’argument de la festa de les Verges Trobades.

Tot plegat començara amb un cercavila la concentració de la població a les 16 h a la Plaça Fòrum Palatiolo per pujar cap al castell i poder alliberar el Castell de l’assalt dels diables.

La pujada al castell es farà en cercavila, i un cop dalt del turó es podrà gaudir d´un espectacle protagonitzat pels diables, gegants i la col.laboració de la comissió de reis i l’esplai el Pas. Acabat l’espectacle es farà una xocolatada popular.

Per tal de facilitar l´accés al Castell a totes les edats es disposarà d´un servei de mini bus per pujar i baixar del Castell que sortirà des de la mateixa plaça del Fòrum Palatiolo.
L’organització demana la col.laboració dels palafollencs per ajudar a alliberar el castell de PLF de l’ocupació de les forces del mal.

Aquesta festivitat, que rep el nom del dia de la Festa Major de PLF, compta amb la col·laboració del programa de Taller per la Festa, promogut pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del Centre de Cultura Popular i Tradicional i l´Obra Social de “la Caixa” gestionat per Fusic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics