URGENT

L’Ajuntament preveu tancar al públic el castell per protegir-lo

Compartiu aquesta història

 

El consistori palafollenc rebrà en breu uns 250 mil € provinents de l’anomenat “1% cultural”. Acesa ha d’aportar un 1% del pressupost del perllongament de l’autopista als municipis afectats. En total uns 500 mil € a repartir entre Tordera i PLF, i que només es poden destinar a accions culturals. Tal i com ja va passar fa 15 anys, amb la primera fase de l’autopista a PLF, els diners es destinaran a la rehabilitació del castell.

Segons l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, els diners serviran per tirar endavant les accions engegades fa una anys per tal de dotar el castell d’un escenari al pati d’armes per fer representacions. Altres accions previstes, amb aquests diners són augmentar la il·luminació del recinte i incorporar elements de seguretat per fer-lo més accessibles. Per garantir la protecció dels nous elements incorporats el consistori es planteja tancar el recinte medieval i només obrir-lo puntualment quan s’hi facin activitats.

L’alcalde no descarta obrir-lo per a visites de grups o per a visites guiades.

Ara el consistori està pendent de la redacció del pla director del Castell, que ha de definir els usos propers del recinte. Agustí no amaga que la seva intenció és crear al costat del castell un centre d’interpretació de la història de la família Palafolls. A més aquest recinte tindria altres usos socials i podria acollir a una espècie de masover que tindria cura del recinte.

El castell de PLF es troba en ruïnes des de fa anys i la intenció d’aquestes accions és parar la degradació de la fortalesa, una de les més importants de la Catalunya Medieval.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics