Ja han votat avui a PLF 302 persones, un 4’39% del cens

Fa 4 hores que s’han obert les urnes al nostre municipi i a aquesta hora ha votat el 4.39% dels palafollencs amb dret a vot.

Segons la coordinadora de les consultes sobre la independència, a PLF poden votar 6.880 persones. Aquest nombre és superior al cens electoral d’unes eleccions normals, ja que es permet el vot a persones d’entre 16 i 18 anys i també a immigrants residents al municipì.

En aquestes primeres hores de la consulta a PLF han votat 302 persones en les 5 urnes distribuïdes en els 3 emplaçaments en els que es pot votar.

El major centre per dipositar el vot és al MiD, on s’han instal.lat 3 urnes, una altra urna està a l’antiga fabrica el forroll i l’última al local social de St Genís.

Ara com ara el Mid han votat 235 persones, i és doncs el principal centre de votacions. Això representa que aquí han votat fins ara el 77.8 % dels vots emesos fins ara al nostre municipi. A St. Lluís, l’afluència és menor i fins ara han votat 34 . St. Genís , on d’entrada hi viuen menys persones per participar en aquest referèndum, en aquestes primeres hores hi han votat 33 persones.

Si ens fixem en les últimes eleccions oficials i vinculants fetes a PLF, les europees de l’any passat, l’índex de participació a la 1 del migdia va ser superior al que estem tenint avui. Llavors a aquesta hora havien votat en aquestes eleccions un 16.34% dels possibles votants, que eren menys que en la consulta actual.

Avui les urnes es mantindran obertes fins a les 8 del vespre, hora en que es començarà el recompte de les paperetes. La pregunta del referèndum demana conèixer l’opinió sobre la possibilitat que Catalunya esdevingui un estat propi, democràtic i social dins la Unió Europea. Hi ha 3 opcions de resposta; Si, No o en blanc.

Per poder votar cal presentar algun document acreditatiu del lloc de residència del votant, ja sigui el Dni o algun altre document, com ara el certificat d’empadronament. Amb aquest document l’organització comprova que no s’hagi votat anteriorment en cap altre urna sobre les consultes independendistes i es procedeix a la votació.

Ho explicat el portaveu de la plataforma PLF decideixi, Benjamí Costa.

Precisament hi ha dos sistemes informàtics per fer les comprovacions i un d’ells, el que utilitzen per exemple a Pineda o a Calella, no acaba de funcionar correctament i les votacions es fan comprovant manualment el document acreditatiu del votant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics