URGENT

PLF estudiarà congelar els sous dels treballadors municipals si li permet el decret de Zapatero.

Compartiu aquesta història

 

El Consell de Ministres ha aprovat el pla d’austeritat que inclou la retallada del sou dels funcionaris, la congelació de les pensions i la desaparició del xec nadó, entre altres mesures destinades a reduir la despesa pública. El salari dels treballadors de l’administració baixarà fins a un màxim del 7%.

El govern municipal de PLF, però està pendent del redactat final del decret, que s’haurà encara d’aprovar al Congrés, per tal de saber com afectaran aquestes retallades al treballadors municipals. Segons el regidor d’hisenda i personal de l’Ajuntament, Josep Ribas, si el decret ho permet el govern municipal podria mirar de mantenir els sous, i congelar-los en els propers anys i per tant no aplicar la reducció proposada pel govern. Ribas recorda que l’Ajuntament de PLF no ha tingut dèficit durant el 2009.

Segons Ribas, les mesures són determinades per un decret llei i que si no permet aquestes mesures i obliga a reduir els sous l’Ajuntament de PLF haurà d’acatar els manaments.

El regidor explica que encara cal esperar a conèixer els termes més concrets del decret un cop s’aprovi i es publiqui.

Els sindicats de funcionaris de l’estat ja han mostrat el seu desacord per les mesures anunciades ja la passada setmana pel president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero.

Els pensionistes també es veuen afectats pel pla d’austeritat, perquè l’any que ve se’ls congelaran les pensions i no s’actualitzaran, excepte les no contributives i les mínimes.

A més, a partir de l’1 de gener de l’any que ve se suprimirà el “xec nadó”, nom amb el qual es va batejar l’ajuda de 2.500 € pel naixement d’un fill.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics