URGENT

El govern espanyol rectifica i permetrà als Ajuntaments demanar crèdits fins a finals d’any.

Compartiu aquesta història

 

Després de la sorpresa i de la indignació dels ajuntaments i les Diputacions, el govern espanyol ha hagut de rectificar i permetrà als consistoris i corporacions locals endeutar-se fins a finals d’aquests any. El Butlletí Oficial de l’Estat publica avui unes rectificacions respecte a la mesura que publicava ahir dilluns mateix i que prohibia als ajuntaments contraure crèdits a llarg termini fins al 2012.

La mesura coneguda ahir va agafar per sorpresa i va causar indignació entre alcaldes i presidents de diputacions. Alguns dirigents locals es queixaven que la mesura presa ahir comprometia moltes inversions de les administracions locals i per això alguns municipis aprovaven aquest dilluns d’urgència operacions de crèdit, sense saber que hi hauria rectificació aquest dimarts.

Amb les rectificacions, la prohibició entrarà en vigor l’1 de gener del 2011 i fins l’any següent.

El regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas assegura que la sorpresa pels consistoris ha estat important. Tot i que el nostre municipi no té previst demanar cap crèdit per aquest any, Ribas avança que aquest divendres, en junta de govern, estudiaran si cal demanar finançament per alguna obra prevista pel 2011, quan estarà prohibit demanar finançament bancari.

Ribas assegura que el deute del consistori es troba en un nivell acceptable i creu que la mesura presa pel govern central discrimina als Ajuntaments que han fet bé la feina i tenen un deute mesurat.

Els números vermells dels ajuntaments i corporacions locals creixen any rere any. A finals de l’any passat, aquestes entitats devien 35.000 milions d’euros als bancs, uns deutes que en els últims 5 anys han crescut un 43%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics