URGENT

Es presenta la Ronda del Baix Maresme, l’alternativa a la NII al sud de la comarca.

Compartiu aquesta història

Es presenta la Ronda del Baix Maresme, l’alternativa a la NII al sud de la comarca.

El secretari per la Mobilitat, Manel Nadal, va presentar dimarts el projecte de ronda del Baix Maresme, que contempla la construcció de quatre carrils –dos per banda– en un tram de 16 quilòmetres entre els termes de Montgat i Mataró. La nova carretera es construirà aprofitant l’actual corredor de l’autopista C-32 i per tant, creurà la comarca per l’interior.

En arribar a Mataró, la nova carretera enllaçarà amb la futura ronda de la ciutat, que actualment està en procés d’adjudicació.

El govern ha descartat finalment el model de via ràpida i, per tant, la majoria d’accessos i sortides seran a través de rotondes i la velocitat màxima permesa serà de 80 quilòmetres per hora.

Segons Nadal la nova via està pensada per recollir els desplaçaments a l’interior de la comarca i alleugerir el trànsit de la N-II per la costa, tot i que creu que la nacional no es podrà buidar totalment de trànsit.

De fet, es preveu que dels prop de 40.000 vehicles diaris que ara passen per la N-II, només en restin uns 10.000 i la resta es traslladin per la nova via, que també recollirà trànsit que actualment circula per la C-32.

La nova ronda forma part del acord de mobilitat signat pel Consell Comarcal del Maresme i el govern de la Generalitat i que també contempla millores en el transport públic i descomptes en els peatges per als residents a la comarca.

El calendari del govern preveu que les màquines comencin a construir la nova carretera a mitjans del 2012. Segons aquests mateixos càlculs, l’obra no es finalitzaria abans del 2016. El pressupost total s’eleva fins als 215 milions d’euros.

Encara falta resoldre com quedarà la via substitutiva de la NII a la zona de l’Alt Maresme. Hi ha discrepàncies sobre el traçat que ha de seguir la via des de Pineda i fins a PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics