URGENT

Malgrat investigarà si la depuradora de St. Genís és l’origen d’unes aigües negres aparegudes a la riera.

Compartiu aquesta història
Depuradora de Ciutat Jardí i St Genís

Alguns veïns del municipi s’han queixat a l’Ajuntament de Malgrat per l’aparició d’aigües negres estancades en trams no urbanitzats de la riera de St. Genís al seu pas per la localitat.

Segons el consistori aquestes aigües es van originar arran de les fortes pluges del passat dia 24 de setembre, però no queda clar quin és el seu origen. Una de les possibilitats amb les que treballa l’Ajuntament de Malgrat, és que provinguin de la depuradora de St Genís, la que tracta les clavegueres d’aquest nucli urbà i de Ciutat Jardí. És per això que ahir Conxita Campoy va anunciar que l’Ajuntament preguntarà a l’ACA i al CCM si el funcionament de l’estació depuradora de PLF ha funcionat correctament o ha tingut algun episodi que hagi pogut provocar aquestes aigües negres.

L’alcaldessa de Malgrat recorda que el sobreeixidor de la depuradora va a parar a la riera que finalment passa per Malgrat.

La depuradora de St. Genís i Ciutat Jardí, que és provisional, es va haver de fer ja que la xarxa de sanejament actual no permet més connexions. La xarxa passa per Malgrat camí de Pineda, però abans d’arribar a Sta. Susanna el pas s’estreny, cosa que no quan la xarxa va sobre carregada fa que el sistema no pugui absorbir.

Campoy explica que, en el seu moment, va proposar canviar el dimensionat de les canonades per estalviar-se fer la depuradora de Ciutat Jardí, i alhora evitar els maldecaps que dóna actualment la manca d’espai a la xarxa general a Malgrat.

Campoy explica que per Malgrat passen les aigües brutes de PLF, i que part del nostre municipi no té separades les aigües pluvials de les brutes, cosa que quan plou fa que la carrega de la xarxa de sanejament sigui massa gran per ser absorbida amb normalitat pel dimensionat entre Malgrat i Sta. Susanna cosa que, en diferents ocasions a l’any, fa aixecar les tapes del clavegueram en diferents punts de la localitat.

El consistori malgratenc reclama el canvi d’aquesta canonada més estreta ja que també condiciona les obres de rehabilitació del passeig marítim de Malgrat, on es troba el canvi de dimensionat actual.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics