URGENT

Tornen les Matinals d’Història de Malgrat.

Compartiu aquesta història

 

Aquests diumenge es dóna el tret de sortida a una nova edició de les matinals d’història de Malgrat. Es tracta d’un cicle de xerrades històriques que des de fa 11 anys giren entorn de Malgrat com a centre d’estudi.

La primera xerrada serà “Viure i sobreviure a Malgrat al segle XVI” a càrrec del professor d’Història, Francesc Forn , que serà l’encarregat d’obrir el certamen d’enguany.

Forn, professor d’història d’un institut d’Arenys de Munt , ha estudiat la documentació d’època medieval i moderna, i és l’autor del llibre “Viure i sobreviure en el segle XVI a la Marina de la Selva (castell de Montpalau i castell de Palafolls)”, un treball que va aconseguir un premi de Caixa Laietana. De fet d’aquest estudi des d’on s’articula la xerrada d’aquest diumenge.

La trobada es farà diumenge a la biblioteca de Malgrat a les 12 del migdia.

A finals de novembre es farà la segona cita de les Matinals d’Història, amb una conferència-col·loqui a càrrec de Clara Carme Parramon. Aquesta trobada girarà entorn “Les migracions a Catalunya al segle XX. Algunes referències de Malgrat”.

L’edició d’enguany de les matinals inclouran dues presentacions de llibres, que seran les que tancaran el certamen. La primera presentació serà sobre un llibre de Joaquim Ruyra; l’home i la seva imatge de Lluïsa Julià.

L’última presentació serà la del llibre: “La conquesta de l’Orinoco. Fèlix Cardona i l’exploració catalana de Veneçuela” d’Eugeni Casanova. Aquest és el resultat de la 8a Beca d’Investigació Vila de Malgrat, una iniciativa de l’Ajuntament per incentivar els estudis locals.

Les dues presentacions de llibres encara no tenen data confirmada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics