URGENT

L’institut no s’estrenarà fins tenir el subministrament elèctric definitiu.

Compartiu aquesta història

 

L’entrada en funcionament de l’IES de la Font del Ferro al mes de gener depèn ara de l’empresa Fecsa Endesa, l’encarregada de fer arribar l’electricitat al nou centre, que s’acabarà de construir abans de desembre.

Fa unes setmanes l’Ajuntament havia anunciat la possibilitat de llogar generadors elèctrics per tal de poder inaugurar el centre a principis de gener, a l’espera de poder comptar amb el subministrament definitiu. Ara, però, el consistori ha desistit d’aquesta idea per dos motius.

D’una banda, l’empresa constructora necessita certificar les obres amb una prova general de tots els serveis en marxa. Això requereix la màxima potència elèctrica al centre, amb la xarxa definitiva, ja que després no es farien responsables dels desperfectes.

L’altre motiu és que la utilització de generadors elèctrics faria perdre la garantia dels aparells, com ara els ordinadors.

Ho ha explicat la regidora d’ensenyament de PLF, Antònia Petit.

Davant d¡això l’Ajuntament ha decidit esperar per inaugurar el nou institut fins tenir el subministrament definitiu, pel que ara dependrà de la rapidesa de Fecsa Endesa en fer la connexió elèctrica.

Això significa que molt probablement el nou centre no es podrà posar en marxa al gener, com es tenia previst.

La regidora explica que és possible que s’hagi d’esperar a la setmana blanca de finals de febrer o fins i tot a la setmana santa. Tot i això, Petit diu que no tira la tovallola per començar al gener.

La intenció de l’Ajuntament era que la urbanització del sector de l’institut permetés l’arribada del corrent elèctric i de la resta de serveis, però la crisi econòmica ha provocat l’aturada de les obres privades i per tan serà l’Ajuntament qui s’encarregarà de la posada en marxa d’aquests serveis, una inversió que espera recuperar més endavant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics