URGENT

6.507 persones estan cridades a escollir el nou parlament de Catalunya a PLF.

Compartiu aquesta història

 

Aquest diumenge a les 9 del matí obriran les urnes arreu de Catalunya per tal que els catalans puguin exercir el seu dret a vot i a decidir quin és el partit polític que millor els representa per tal de configurar un nou parlament català. A PLF podran exercir el seu vot 6507 persones, una xifra record al nostre poble. Mai abans s’havia arribat a aquest nombre de possibles votants a PLF. Ara fa 4 anys el cens de PLF no arribava als 5.850.

Com és habitual el nostre poble tindrà 3 col·legis electorals. El principal serà a l’escola les Ferreries de PLF, on podran votar 4.094 persones en les seves 5 meses electorals; una menys del que és habitual.

La fàbrica el Forroll serà la seu del col·legi del barri de St. Lluís, amb dues meses en les que podran votar 1546 persones.

L’última urna serà al local de l’Associació de Veïns de St. Genís, en la que podran dipositar el seu vot 867 persones.

Els col·legis estaran oberts a partir de les 9 del matí i fins les 8 del vespre.

A banda del personal de l’Ajuntament, que de nou tornaran a orientar als votants, i de la policia local, que garantiran la seguretat, les eleccions mobilitzaran a 72 persones designades com a membres de les meses electorals palafollenques.

Es preveu que aquestes eleccions, segons indiquen les enquestes, siguin les que tinguin l’índex de participació més baix de tots els comicis catalans anteriors.

Ara fa 4 anys a PLF van votar el 51.6%, el que fins ara és l’index més baix, molt per sota del 64’6% resgistrat l’any 84.

Si ahir els polítics palafollencs demanaven que el nou govern lluiti contra la crisi econòmica, avui són els ciutadans de PLF els qui ens han explicat què volen del nou executiu. Coincideixen en demanar solucions a la crisi actual, però també demanen menys corrupció i passos ferms cap al sobiranisme. N’escoltem una mostra

Aquesta mitjanit els partits polítics tancaran les seves campanyes electorals, demà dissabte és el dia de reflexió i diumenge serà la jornada electoral per escollir la composició del nou parlament, el corresponent a la 9a legislatura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics