PLF presenta el seu Pla d’Igualtat de Gènere

 

Coincidint amb la celebració del Dia de la Dona Treballadora, aquest divendres el ple de PLF portarà a debat el Pla d’Igualtat de Gènere de la nostra població.

Es tracta d’una eina per fer avançar les polítiques d’igualtat de gènere en l’àmbit local.

El pla ha de marcar la realitat actual i establir unes línies estratègiques, que es concreten mitjançant un seguit d’actuacions planificades temporalment. La regidora Dolors Agüera explica que no es tracta d’eliminar les diferencies sinó les desigualtats.

El pla constitueix un punt de partida i el marc de referència indispensable a l’hora d’implementar les polítiques a desenvolupar per les diferents àrees municipals i guiar així les actuacions de l’Ajuntament.

A nivell general els plans locals d’igualtat volen adequar l’administració municipal al principi d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Incorporar la diversitat entre les persones a les polítiques municipals. Eradicar la violència de gènere a Palafolls. Reduir les desigualtats de gènere en el treball o promoure la conciliació dels temps, personal, familiar i laboral.

El pla, que estarà vigent fins el 2014, preveu accions per millorar la situació actual. Hi ha diferents accions proposades en el pla, que com a objectiu final proposa la creació d’una oficina municipal d’igualtat.

Ho explica Dolors Agüera.

Per a fer aquest pla s’han desenvolupat algunes reunions amb sectors socials per tal de copsar les inquietuds de les dones de PLF i avaluar l’estat de la igualtat al municipi.

Aquest pla serà un dels punts a l’ordre del dia del ple ordinari d’aquest divendres a les 8 del vespre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics