URGENT

Autoritzen als locals nocturns a ampliar horaris a l’estiu.

Compartiu aquesta història

 

per primera vegada en 22 anys, la Generalitat ha autoritzat que s’ampliïn els horaris dels locals d’oci nocturn a 67 localitats turístiques de Catalunya per aquesta temporada d’estiu, segons va assegurar ahir la Federació Catalana d’Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) a través d’un comunicat.

L’ampliació pot suposar un increment en la facturació de fins a un 40% respecte de l’any passat.

L’ampliació ja va ser concedida per primera vegada per Setmana Santa i ara comprendrà les nits de l’1 de juny al 15 de setembre. A més, a diferència de Setmana Santa, i aquesta autorització també beneficiarà els cafès teatre i cafès concert.

Amb l’ampliació els bars, bars musicals, restaurants i restaurants-bars podran tancar entre setmana a les 3 de la matinada i divendres, dissabte i vigília de festiu a les 3.30. Els cafès teatre i cafès concert podran tancar a les 5 totes les nits de la setmana. Pel que fa a les sales de festa, sales de ball i discoteques hauran de tancar els dies entre setmana a les 5 i les nits del divendres, dissabte i vigília de festius podran fer-ho a les 6 de la matinada.

Entre les localitats que es poden beneficiar de les ampliacions hi ha Malgrat, Blanes, Pineda, Calella, Lloret o Tossa.

La federació valora positivament l’autorització ja que el sector “podrà pal·liar la davallada en la facturació per la crisi i per les problemàtiques derivades de la reforma de la llei antitabac”.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics