URGENT

El ple de l’Ajuntament aprova la moció de la dació en pagament

Compartiu aquesta història

Totes les formacions polítiques de l’Ajuntament de PLF van votar a favor de la moció que demana a la Generalitat que reguli la Dació en pagament per la que quan una família entrega l’habitatge al banc quedi saldada la hipoteca.

La moció demana que es contempli aquesta dació en pagament dels habitatges per garantir el dret a l’habitatge.

L’alcalde de PLF va considerar immoral la situació actual per la que les famílies desnonades perden la casa però mantenen el deute. Agustí no entén com encara no s’ha actuat i rectificat aquesta situació.

Totes les forces van votar a favor de la moció presentada pel PSC i per Iniciativa. Esquerra va demanar rectificar alguns errors formals a la moció i va puntualitzar alguns compromisos que demana la moció i que a curt termini serà difícil de solucionar, com ara la creació d’una oficina municipal d’habitatge. Ho va explicar el seu portaveu Francesc Alemany,.

El govern va fer seva la demanda d’Esquerra i va assegurar que treballarà per iniciar aquesta oficina en breu.

Menys consens hi va haver amb la moció que reclama la creació d’una nova comarca que agrupi els municipis de la baixa Tordera.

D’entrada la moció presentada per Iniciativa va topar amb la posició del PP que va considerar que ara que el govern de CiU vol eliminar Consells Comarcals no toca parlar de fer noves estructures que comportaran més despeses. Ho deia el portaveu popular Óscar Bermán.

A favor de la proposta va votar Iniciativa, que presentava la moció. Juan Andrés Osorio explicava els motius per crear una nova comarca i qualifica de demagògia parlar de despesa econòmica.

El PSC, ERC i CiU es van abstenir. Joan Gallart de CiU, explica que ara no toca parlar de noves comarques i que hi ha altres prioritats.

Al final hi va haver 2 vots a favor, d’iniciativa i de la socialista Antònia Petit, 2 en contra el PP i la resta abstencions. Finalment Iniciativa va aparcar la proposta amb la intenció de buscar nous suports.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics