URGENT

Donació de sang a PLF aquest dissabte

Compartiu aquesta història

A partir de les 10 del matí i fins les 2 del migdia, una unitat mòbil del banc de sang serà al nostre municipi per recollir les donacions de sang corresponents a la campanya de Juny. Cada any es fan unes tres recollides de sang a PLF. Sílvia Delgado, l’encarregada de la promoció del banc de Sang al Maresme, explica que les reserves actuals de sang estan molt baixes. Assegura que ara com ara hi ha sang per a 5 dies, una xifra que caldria augmentar per fer front a possibles imprevistos.

Delgado explica que cada dia s’utilitzen a Catalunya unes 1000 bosses de sang en intervencions quirúrgiques, i que cal que el flux d’entrada i sortida de bosses es mantingui, pel que es necessiten unes 1000 donacions diàries per mantenir el volum i la capacitat de reacció del banc de sang.

Delgado anima als indecisos a participar en la donació de dissabte i recorda que les extraccions, que són senzilles, estan sempre controlades per professionals mèdics.

Els donants de sang han de tenir un pes mínim de 50 quilos, i a diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, per fer una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

Delgado destaca que a PLF es manté estable el nombre de donacions a cada campanya, tot i que anima als joves a participar de les donacions de sang. Els homes poden donar sang 4 cops l’any mentre que les dones ho poden fer 3 vegades.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics