URGENT

La Diputació de Barcelona anuncia una injecció de 200 M€ als Ajuntaments

Compartiu aquesta història

 

Ho va anunciar ahir el seu president, Salvador Esteve, en una reunió amb els alcaldes de la comarca del Maresme.

Segons Esteve la setmana que ve es signarà un conveni amb la Generalitat per poder injectar 200M€ pels consistoris de la província, cosa que suposarà una millora de la liquiditat dels Ajuntaments,  que com a màxim podran rebre uns 5m€.

Segons la Diputació, aquest Fons Extraordinari d’Ajuda Econòmica als Ajuntaments, servirà per pagar les factures que els ajuntaments deuen, majoritàriament als industrials petits, mitjans i al comerç del poble. Per poder a dur a terme aquesta acció d’ajuda directe als Ajuntaments, la Diputació s’endeutarà, perquè encara té possibilitat de fer-ho. Aquest fons és previst que s’aprovi al ple de març i que a l’abril ja es pugui demanar. Aquestes ajudes poden alleugir la pressió sobre els Ajuntaments i també sobre la Generalitat, que manté deutes amb la majoria de consistoris catalans.

Aquestes ajudes es sumaran a les mesures anunciades fa una setmana pel govern central, destinades a pagar a proveïdors dels consistoris a través d’una línia de crèdit de l’ICO.

L’anunci es va fer ahir durant la presentació del “Catàleg de suport als serveis i a les activitats locals 2012” en el que es detallen els serveis econòmics i tècnics que disposa la Diputació de BCN per aquest any.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics