PLF recicla una de cada 3 tones de residus que genera

 

Durant el 2011 els palafollencs vam generar un total de 6.000 tones de residus, és a dir, una mitjana de 16’5 tones cada dia. D’aquest volum de deixalles, una tercera part, unes 2000 tones, ha pogut ser reciclada,.

 

Aquestes són dades facilitades per l’Àrea de Medi Ambient de PLF, que assegura que s’han recuperat 182 tones de paper en els diferents contenidors de reciclatge. Aquesta xifra significa que els palafollencs han evitat la tala d’uns 380 arbres i han estalviat l’equivalent a 14 piscines d’aigua per fabricar paper.

 

En la recollida selectiva també s’ha pogut reciclar 140 tones de vidre i 107 d’envasos.

Aquesta quantitat de separació de residus, més del 33% del total a PLF, està per sobre de la mitjana catalana. Ho diu el tècnic de Medi Ambient de PLF, Oriol Bassa, qui recorda que aquestes dades s’han aconseguit sense cap campanya informativa ni de conscienciació. A més espera que amb la introducció de la fracció orgànica es millorin les dades de separació.

 

El fet de poder separar els residus, a banda del benefici medioambiental, suposa un estalvi econòmic per a l’Ajuntament de PLF, i especialment per la butxaca del ciutadà, ja que el fet de recuperar el 33% dels residus evitar portar aquestes deixalles a la planta de tractament, cosa que suposa un estalvi d’uns 20 mil € anuals. Bassa parla doncs d’estalvi mediambiental i econòmic.

 

A banda del reciclatge de les deixalles que es fan amb els contenidors de vidre, envasos i paper, també cal ser curosos a l’hora de separar els residus impropis que cal portar a la deixalleria de Malgrat. És el cas de l’oli usat, els pots de pintura o les restes vegetals. Aquestes deixalles cal dur-les a Malgrat, on seran tractades correctament. L’ajuntament vol incidir també en el reciclatge de les piles, que es recullen amb uns dipòsits especials repartits en diferents establiments de la localitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics