URGENT

Centenars de vehicles deixen de pagar el peatge per protestar

Compartiu aquesta història

 

 

La plataforma ciutadana Prou Peatges va convocar el primer boicot col•lectiu a onze peatges catalans i tres de valencians per denunciar el greuge de Catalunya respecte a la resta de l’Estat amb les carreteres de pagament. L’entitat es mostra satisfeta per la participació de centenars de vehicles en la protesta.

A l’altra banda, la concessionària Abertis qualificava la jornada de protesta de “tranquil•la” i sense incidents remarcables, mentre confirmava que “en els pròxims dies” procediran a tramitar les denúncies contra tots els que s’hagin negat a pagar.

 

Els conductors que es van sumar al boicot van viure la reivindicació de manera festiva. Amb pancartes amb el lema “No vull pagar” i també amb senyeres i estelades, van fer sonar insistentment els clàxons en els peatges on s’havien concentrat les protestes, entre ells el de Vilassar, el peatge més antic d’Espanya.

Les protestes, però també es van estendre en d’altres barreres, com la de PLF, on desenes de vehicles han deixat de pagar l’import corresponent.

 

Com en els dies anteriors, els empleats d’Abertis es limitaven a anotar la matrícula dels cotxes que no volien pagar en un full d’incidències i els obrien la barrera. Des de primera hora del matí i fins a les dues de la tarda, Abertis va registrar 2.500 casos d’impagament als catorze peatges de Catalunya on s’havia convocat l’acte de protesta. Una xifra que representa aproximadament l’1,5% dels vehicles.

 

La concentració va provocar un alentiment important de la circulació i, a l’hora punta, retencions importants.

 

Els conductors insubmisos protesten per l’elevat nombre de peatges a les carreteres catalanes i per l’allargament de les concessions.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics