El Congrés de Diputats insta al govern a redactar un pla de millora de la seguretat als “punts negres” de la N-II

 

La comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha debatut aquest dimecres sobre l’N-II al seu pas per Girona. Inicialment, CiU havia presentat una proposició no de llei que demanava al govern estatal que presentés “urgentment” un pla per garantir la seguretat a la via, argumentant que des que es van aturar les obres el 2008 s’han comptabilitzat 67 morts a la via (fins a març de 2012).

A banda d’això, la proposició també demanava l’aprovació d’un calendari d’execució de les obres de desdoblament de la carretera per a aquesta legislatura.

Finalment els nacionalistes han pactat amb el PP una esmena transaccional que ha reduït les pretencions inicials a instar a l’Estat a redactar un pla de millora de la seguretat vial per als “punts negres” de la N-II.

El text -que s’ha aprovat per unanimitat- no parla de tenir acabades les obres sinó de la “prioritzar” el desdoblament dels trams sud, on les obres estan aturades entre Tordera i Caldes i el tram entre Medinyà-Orriols.

A banda d’això, el text acordat per CiU i PP indica que “s’analitzaran les possibilitats” de millorar el tram conegut com a variant de Figueres.

El PSC, que ha votat a favor de la proposta, ha lamentat la rebaixa d’ambició de CiU respecte la proposta inicial.

 

Ara Girona

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics