URGENT

Surt a la llum un informe que denuncia irregularitats entre una empresa de Salut i l’exalcalde de Lloret

Compartiu aquesta història

Sindicatura de Comptes va detectar el 2006 irregularitats en diverses operacions efectuades entre la societat Centres Mèdics Selva Maresme S.L. (CMSM) i el llavors alcalde de Lloret de Mar i ara diputat de CiU al Parlament, Xavier Crespo.

El document havia detectat despeses sense justificar de CMSM per valor de 334.000 euros, en part pagades a Crespo i a la seva dona, tots dos, metges.

A banda d’irregularitats en pagaments a Crespo i a la seva esposa, l’informe també alertava que la societat havia presentat comptes sense incloure algunes operacions realitzades.

L’informe l’ha fet públic la revista Cafè amb Llet, que des de fa uns mesos investiga el finançament de la sanitat a Catalunya, publicant videos a internet.

Aquest informe de la sindicatura no va veure la llum perquè la pròpia sindicatura va deixar sense efectes l’acord que havia encarregat l’informe, amb l’únic vot particular del síndic proposat per Iniciativa.

Els ecosocialistes creien llavors que l’informe certificava l’existència de “diverses irregularitats” que podien derivar en responsabilitats comptables, administratives i fiscals en operacions efectuades per l’empresa de Salut.

Per la seva banda, l’exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, ha donat el cas per “tancat” i va recordar que la seva actuació té un doble aval: primer la Sindicatura va desestimar l’informe i després el Tribunal de Comptes va fallar a favor seu argumentant que no havien existit irregularitats. Crespo va lamentar que el cas hagi tornat a llum per simples “ganes de fer mal”.

De fet Crespo ja s’ha querellat contra la revista Cafè amb Llet pel que considera injuries i recorda, en un comunicat, que el cas està desestimat i arxivat.

Per la seva part, la Sindicatura de Comptes ha informat que el document en qüestió era “un projecte” que, en no ser aprovat, mai no es va tenir en compte com a conclòs.

 

Diari Girona / El Punt / Cafè amb Llet

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics