URGENT

Malgrat posa en marxa una campanya per promoure l’ús cívic de la bicicleta

Compartiu aquesta història

 

 

La Policia Local de Malgrat ha editat una “Guia de la Bicicleta” amb la que ofereix consells, recomanacions i recordatoris pels usuaris de la bicicleta a la via pública.

 

Aquesta guia es començarà a repartir a partir d’avui en el marc d’una campanya informativa que vol promoure un ús cívic de la bicicleta. El rerefons de la campanya és reduir les infraccions més habituals entre els ciclistes com circular en contra direcció o per sobre de voreres no autoritzades.

 

Segons dades de la Policia Local, l’any passat es van produir a l’Estat espanyol més de 2000 víctimes d’accidents amb bicileta. La majoria van ser accidents lleus, però també hi va haver una 15a de victimes mortals.

 

La Policia insisteix que a Malgrat en els darrers anys s’han detectat actituds incorrectes per part d’una minoria de ciclistes que cometen infraccions.

 

Aquestes actituds incíviques i l’aposta de l’Ajuntament de Malgrat per potenciar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport, han portat a la regidoria de Seguretat Ciutadana a iniciar aquesta campanya informativa.

 

La campanya, que comença avui i que es desenvoluparà durant dues setmanes, s’adreça principalment als usuaris de bicicletes perquè circulin amb el màxim respecte a les normes i a la resta de la ciutadania.

 

L’ajuntament ha recordat que fa anys que ha optat per la creació d’una àmplia xarxa de carrils bici i la consegüent reducció d’espais al vehicle privat.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics