URGENT

La crisi frena el moviment migratori intern a PLF

Compartiu aquesta història

 

L’any 2011 la nostra localitat va rebre 456 persones immigrades d’altres poblacions d’Espanya. Feia 12 anys que la xifra no era tan baixa. Un any abans la xifra era quasi bé d’un centenar més de persones.

La majoria de nouvinguts interns, 1 de cada 2, provenen de la mateixa comarca del Maresme, mentre que els immigrants provinents de fora de Catalunya continua sent molt reduït, només el 6%.

D’altra banda, els palafollencs que han marxat a d’altres bandes de l’Estat durant l’any passat sumen 455 persones. La majoria s’ha desplaçat a d’altres poblacions de la comarca o de la resta de Catalunya. Només una 50a de persones han abandonat la nostra població per anar a viure a d’altres comunitats autònomes.

 

Amb aquestes dades el saldo migratori intern a PLF és positiu d’una persona. és a dir que hi ha una persona més arribada de les que han marxat.

Aquest saldo és molt inferior als registrats els últims anys. Per exemple, el 2010 el saldo positiu era de 135 persones i un any abans de 133.

El saldo positiu es veu també a Blanes, Malgrat i Tordera.

Aquesta última població és la 7a de Catalunya amb un creixement més gran, ja que va augmentar la seva immigració interna amb un saldo de 284 persones . Malgrat va perdre població del Maresme i de l’Estat Espanyol, tot i que el seu saldo entre nouvinguts i emigrants va ser positiu de 16 persones.

 

Per la seva banda Blanes va guanyar població de la Selva i de la resta de l’estat amb un saldo a favor de 20 nous blanencs.

En general, el Maresme va rebre nous residents concretament 1.092. Així es desprèn de l’estudi ‘Moviments migratoris a Catalunya 2011’ de l’Institut d’Estadística de Catalunya. En total, l’any 2011 unes 250 mil persones van canviar de municipi de residència dins de Catalunya.

Segons l’estudi, l’anàlisi de la migració interna mostra una desconcentració urbana a l’àmbit metropolità.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics