Anticorrupció demana la imputació de Xavier Crespo

 

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco la imputació de l’exalcalde de Lloret de Mar pel cas de la màfia russa. Es dóna la circumstància que el mateix Velasco ja va avançar la setmana passada que té previst demanar la imputació de Crespo al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC), que és l’òrgan que té la potestat de fer-ho, ja que l’exalcalde és diputat al Parlament de Catalunya i, per tant, té la condició d’aforat. Velasco veu indicis dels delictes de prevaricació i suborn en l’actuació de Crespo i així preveu indicar-ho en una exposició raonada que preveu enviar en els pròxims dies. Si el Tribunal Superior acaba imputant Crespo, serà aquest tribunal es farà càrrec de tot el cas.

De moment, l’operació Clotilde ha comportat la imputació de 13 persones, entre les quals hi ha el presumpte cervell de la trama, el rus Andrei Petrov, i també el primer tinent d’alcalde del municipi, Josep Valls, que ja va ser regidor d’Urbanisme en l’etapa que Crespo va ser alcalde.

Ja la setmana passada, el jutge Velasco va demanar al Parlament de Catalunya que acredités la condició de diputat de Crespo, ja que en aquest cas, l’Audiència s’ha d’inhibir en favor del tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

Un cop confirmada la condició d’aforat, el jutge Velasco té previst enviar a l’alt tribunal català una exposició raonada demanant que s’imputi Crespo perquè hi veu indicis de prevaricació i suborn en la seva actuació.

Aquest dilluns, ha estat la Fiscalia Anticorrupció qui ha demanat al jutge de l’Audiència Nacional la imputació de Crespo, tot i que la decisió final recau en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics