URGENT

Bonificacions als camions perquè circulin per l’autopista i no per la NII

Compartiu aquesta història

Fa una setmana, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar durant una visita a Girona que treballaven amb Foment per aconseguir que els camions de gran tonatge que fessin trajectes llargs passessin per l’autopista i no per l’N-II. Aquesta és una mesura que, segons va justificar el conseller, podia reduir la perillositat de la via a curt termini.

Una setmana després, fonts de Territori i Sostenibilitat han confirmat que aquest acord ja està tancat i que entrarà en vigor en el termini d’un mes. Ara bé, les dues parts encara han de perfilar alguns detalls.

Per una banda, Foment ha de tancar amb Abertis quines seran les bonificacions que s’apliquen als camions que estaran obligats a passar per l’autopista. L’Estat va incloure una partida addicional de 3 MEUR als Pressupostos Generals de l’Estat d’aquest 2013 per a aquest concepte. De moment tampoc es coneix encara a partir de quin tonatge s’aplicarà aquesta obligatorietat.

Per una altra banda, el Govern ha proposat a Foment que l’autopista pugui ser gratuïta per a aquests vehicles pesants durant les nits i en certes franges del dia. El conseller confia arribar a un acord amb el ministeri per concretar aquesta proposta.

En el primer mes de l’any, ja s’han registrat dues morts en accidents de trànsit a Vilamalla i Vilademuls. L’any 2012 es va tancar amb 15 persones mortes en accident a l’N-II al seu pas per les comarques gironines.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics