URGENT

La llar d’infants s’encarirà un 9% a partir de setembre

Compartiu aquesta història

 

El ple de divendres va aprovar l’apujada de les taxes relatives a la llar d’infants municipal, que a partir de setembre costarà un 9%. Una apujada que ha de compensar la baixada de places i la dràstica reducció d’ajudes per part de la Generalitat.

A partir del proper curs un mes a la llar costarà 116€, un cop aplicat el descompte del 30% per estar empadronat a PLF, ja que aquells infants de fora del municipi i que tenen plaça, paguen més per utilitzar l’escola bressol.

L’augment de taxes, l’explicava el regidor d’hisenda, Josep Ribas que també anunciava el final de la quota de 3 hores, per manca d’utilització.

El PP va votar en contra, ja que va demanar que l’apujada d’impostos l’assumís el propi ajuntament atenent a la situació de crisi econòmica i la dificultat de les famílies.

Esquerra va demanar que s’estudiï perquè hi ha una davallada d’inscripcions i matrícules per tal de no haver de reduir el servei i que finalment l’Estat decideixi treure aquesta competència a l’Ajuntament. Ho deia el seu portaveu Francesc Alemany.

CiU va recordar que tots els augments afecten les famílies palafollenques i que calia està atent per tal que no es quedes cap infant sense plaça per problemes econòmics.

Els republicans i els nacionalistes es van abstenir, mentre que Iniciativa va votar a favor igual que el PSC.

A banda de l’apujada de la llar d’infants, també es van aprovar altres modificacions com la supressió de la quota per tramitar documentació oficial i l’escola d’adults que tindrà nous estudis i nova forma de pagament.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics