URGENT

Aspronis vol crear una vivenda tutelada amb els 4 pisos de lloguer que té adjudicats a PLF

Compartiu aquesta història

 

L’entitat que treballa per la integració sociolaboral de persones amb disminució ja té les claus dels 4 pisos de lloguer que té adjudicats de la recent promoció d’habitatge públic de la nostra vila.

En concret 2 pisos són cedits per l’Ajuntament mentre que 2 més són cedits per l’empresa promotora de la construcció i que gestiona el lloguer: Visoren.

Amb aquests 4 habitatges es vol crear una única vivenda en la que hi viurien entre 10 i 12 persones amb el suport de monitors. Aquesta opció compta amb el compromís de la Generalitat, que hauria de subvencionar aquesta oferta de llar residencial tutelada. El gerent d’Aspronis, Francesc Durà, explica que compten amb el compromís de l’administració catalana, però que hi ha altres opcions en el cas que les finances públiques no puguin donar suport a la iniciativa.

Les previsions de l’entitat són que els usuaris dels pisos tutelats puguin entrar a viure passat l’estiu, un cop acabades les tasques d’adequació dels habitatges.

Paral•lelament a aquests pisos tutelats, Aspronis està treballant per poder edificar la seva nova residència a la nostra localitat per substituir la que ja tenen al centre de PLF. L’ajuntament va cedir en el seu dia els terrenys, prop del camp de futbol, i el projecte ja està fet. La crisi, però ha frenat la construcció de l’edifici, que s’ha de fer amb fons de la Generalitat. De tota manera, el projecte no està en un calaix, i en breu Generalitat i Aspronis es reuniran amb la intenció de fer viable la construcció d’aquesta nova residència a PLF.

El centre palafollenc, que dóna servei assistencial a persones discapacitades intel•lectuals d’edat adulta ,amb necessitat de suport per dur a terme les activitats de la vida diària, fa 26 anys que és a la nostra localitat, a l’avd Costa Brava a tocar del cap de salut.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics